Dorking RFC Rehabilitation & Fitness Centre

Extension and partial conversion of the pavilion at Dorking Rugby Football Club to provide a suite of fitness, physio and recovery facilities for male and female rugby players of all ages as well as the wider community.

We have been commissioned to design a new facility for Dorking Rugby Club, a club whose alumni includes internationals in both the male and female game. The ambition is to deliver an innovative inclusive fitness and recovery centre, incorporating workout, physio, education, storage and breakout spaces.

Sited on the National Trust’s Brockham Big Field, with views across to Box Hill, the project also includes a new welcoming entrance, improved wheelchair accessibility throughout and the introduction of a large viewing terrace at first floor level.

The extension takes the form of an understated low-lying masonry structure punctuated by tall windows with integrated security shutters. The Sport England-standard facility will be naturally ventilated.

Beyond the notable sporting success of individual alumni, the club maintains an important and ongoing role in the local community. Our designs seek to improve the current offer without losing sight of Dorking RFC’s long-established character.

The planning application was approved in 2018 having been successful in designing a scheme which is complimentary and compliant with some important constraints to include the designation as an Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) and as Metropolitan Open Land (MOL).

 

Status: 

In progress